Avspärrningarna hävda vid arenan

I söndags morse hävde polisen avspärrningarna runt arenan.

Arrangörerna vid Tele 2 Arena vägrar att låta sig nedslås efter bombdramat.

Övervakningsfilmer ska studeras, spår ska säkras och en mängd personer förhöras.

– Arenan är fortfarande en byggarbetsplats där många människor jobbar. Vi måste naturligtvis tala med dem, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det var i torsdags som ett explosivt föremål stoppade Djurgården IF:s evenemang på nya Tele 2 Arena.

En låda med ordet ”bomb” på hittades utanför arenan. Det visade sig senare att föremålet i lådan var just en skarpladdad bomb.

Polisen fortsatte under fredagen sitt sökande efter fler farliga föremål.

– Det är ett farligt arbete, det är därför vi har specialutbildade medarbetare. En sådan som jag skulle till exempel aldrig få hänga med, säger Kjell Lindgren.

I söndags förmiddag avslutade polisen genomsökningen av området runt Tele 2 Arena. Inga fler misstänkta bomber hittades och avspärrningarna hävdes.

Att Djurgården skulle spela en veteranmatch på arenan innan den officiella invigningen har upprört många supportrar. Supporterfalanger från Hammarby har under en längre tid kritiserat Djurgården för att smyga in matchen. Men att det skulle ha väckt så starka känslor att det skulle leda till att någon placerat ut en bomb vill Kjell Lindgren inte spekulera i.

I fredags gick bland andra ordförandena för Hammarby och Djurgården, samt Stockholm Globens vd ut med ett pressmeddelande där man talade om att den första fotbollsmatchen kommer att spelas den 20 juli som planerat.

”Säkerheten fortsätter att vara mycket god”, intygade de.

”Arenan är en plats för fest och glädje”, skrev man vidare i pressmeddelandet.