Avspärrningarna hävda – bara blodet vittnar om skjutningen

Skjutning Alfred Nobels allé, Botkyrka, man skjuten är allvarligt skadad.
Området i Tullinge där mannen sköts.
Det har gått mindre än ett dygn sedan skjutningen. Polisen har hävt avspärrningarna och lämnat platsen – men blodet är kvar.

Det var på onsdagskvällen som en man sköts med flera skott i närheten av en gymnasieskola i Tullinge.

När Mitt i besöker området på torsdagen, mindre än ett dygn efteråt, finns tydliga spår efter gårdagens skjutning. Polisens avspärrningar är hävda och man har lämnat platsen – men blodet är kvar.

Sånt här kan hända precis var som helst, det kan hända på Östermalm också.

Mats Jernberg, arbetar i området

Intill vägkanten ligger två hushållspappersrullar, den ena har spår av blod. I övrigt är det lugnt och stilla, sommarlovet gör sig påmint, och de få människor vi möter jobbar i närheten eller har besökt gymmet som ligger strax intill platsen där mannen sköts.

– Jag bor här i närheten, först trodde jag att det var en trafikolycka när jag hörde helikoptern lyfta i går. Men det var vid halv åtta som jag fick veta vad som egentligen hade hänt, säger en kvinna som kommer ut från gymmet.

Skjutning Alfred Nobels allé, Botkyrka, man skjuten är allvarligt skadad. Blod från platsen. Papper med blod på.

Två pappersrullar som är delvis blodiga ligger intill vägkanten i Tullinge. Foto: Christian Lärk

Polisen om utredningen

På torsdagsmorgonen har polisen ännu ingen gripen för skjutningen. Förundersökningen går vidare och rubriceringen är i nuläget försök till mord alternativt försök till dråp.

– Vi kommer under dagen hålla förhör med målsägaren och fortsätta utredningen, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson.

”Det här är ett ganska lugnt område”

Längs en grönlummig gångväg intill gymnasieskolan promenerar Mats Jernberg. Han jobbar i närheten och berättar att han alldeles nyss fick höra om skjutningen från en kollega som läst om händelsen på nätet.

Skjutning Alfred Nobels allé, Botkyrka, man skjuten är allvarligt skadad. Mats Jernberg.

Mats Jernberg arbetar i närheten av brottsplatsen. Foto: Christian Lärk

– Det här är ett ganska lugnt område. Jag brukar gå från Flemingsberg och hit, jag har aldrig sett något konstigt, säger Mats.

Han tystnar en stund samtidigt som en kvinna med hund promenerar förbi och säger sen,

– Sånt här kan hända precis var som helst, det kan hända på Östermalm också. Jag bor i Sickla och där har det varit någon skjutning, och för inte så länge sen sprang någon runt med kniv, säger Mats.

På fredagseftermiddagen uppgav Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen, att mannen som sköts i onsdags är under fortsatt vård på sjukhus. Hans skador är allvarliga men inte livshotande. Rubriceringen är nu försök till mord och polisen har inte frihetsberövat någon i ärendet.

Polisen är intresserade av allmänhetens eventuella iakttagelser före, under och efter skjutningen. Den som har information att lämna kan ringa 114 14.