ANNONS

Kritik mot avstängd gångtunnel i Bredäng

Gångtunneln under Stora Sällskapets väg är avstängd …
Gångtunneln under Stora Sällskapets väg är avstängd …
… och politikerna vill veta hur länge den ska vara det.
… och politikerna vill veta hur länge den ska vara det.
En byggherre har stängt av gångtunneln under Stora Sällskapets väg i Bredäng, utan att ge information om det. Inte bra, tycker Skärholmens stadsdelsnämnd som vill ha besked om när tunneln kan öppna igen.
ANNONS

Gångtunneln har stängs av på grund av bostadsbygget alldeles intill, vid Bredängs allé. I stället har en alternativ gångväg öppnats. Den är helt obelyst, har dålig skyltning och innebär en liten omväg till Bredäng centrum. Dessutom är den ofta geggig, på grund av alla transporter till och från bygget.

Det var Liberalerna, Moderaterna och Centern som uppmärksammade problemet i en skrivelse. Nu har hela Skärholmens stadsdelsnämnd (alltså även Socialdemokrater, Miljöpartiet och Vänsterpartiet) ställt sig bakom den.

Den eniga nämnden har gett stadsdelsförvaltningen i uppdrag att undersöka hur länge gångtunneln under Stora Sällskapets väg ska vara avstängd. Förvaltningen ska också kontakta byggherren och påtala behovet av bättre belysning längs den tillfälliga gångvägen, och begära att en informationsskylt sätts upp om hur länge byggarbetet ska pågå.

Stadsdelsnämnden betonar att man välkomnar att de nya bostäderna byggs längs Bredängs allé och menar att de blir ett bra tillskott i Bredäng, när bygget väl är klart. Det är 78 hyresrätter som byggs, med beräknad inflyttning vid årsskiftet 2018/2019.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.