Axfood planerar stor solceller i Jordbro

Den nya solcellsanläggningen i Jordbro industriområde ska ge 100 000 kilowattimmar per år.
Den nya solcellsanläggningen i Jordbro industriområde ska ge 100 000 kilowattimmar per år.
Axfood investerar i sin fjärde solcellsanläggning när man nu planerar för en ny anläggning vid sitt lager i Jordbro industriområde. Den kan producera 100 000 kilowattimmar per år, enligt Åsa Domeij på Axfood.

Sedan tidigare har Axfood en solcellsanläggning på taket till sitt varulager i Backa i Göteborg, samt på Willys butiker i Länna och Kungsbacka.

Nu investerar Axfood även i solel i Jordbro.
– Närmast handlar det om vårt stora lager i Jordbro där vi planerar en anläggning som kan producera 100 000 kilowattimmar per år, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Rekordstora solpanelsanläggningen såld till Albyberg företagspark

Regeringen har backat vad gäller skatten på solel, vilket ligger bakom Axfoods beslut i Jordbro. Det stora lagret i Jordbro är bara början på en vidare och större satsning, enligt Axfood.

– Vårt mål är att fortsätta utbyggnaden av solceller på så många tak till våra Willys och Hemköpsbutiker runt om i landet där det är praktiskt möjligt och där fastighetsägaren också tillåter att vi gör det, säger Axfoods vd och koncernchef Anders Strålman i pressmeddelandet.