Ayesha ska engagera unga västerortsbor i kulturen på Stadsteatern

Ayesha Quraishi.
Ayesha Quraishi.
Ayesha Quraishi och Olof Hanson.
Ayesha Quraishi och Olof Hanson.
Olof Hanson.
Olof Hanson.
Musikproducenten Ayesha Quraishi och regissören Olof Hanson är ny konstnärliga ledare för Kulturhuset Stadsteatern i Trappan.

– Att nu få äran att tjäna min stadsdel och mina medmänniskor i detta otroliga sammanhang känns magiskt, säger Ayesha Quraishi.

På lördag spelas premiärföreställningen Anna & Mats i Vällingby i Kulturhuset Stadsteater i Trappan och den 2 april är det invigning med öppet hus.

De som ska utveckla konceptet för det nya Kulturhuset är Musikproducenten Ayesha Quraishi och regissören Olof Hanson.

Deras uppgift är att förvalta repertoaren och bygga relationer med invånarna och lokala organisationer för att etablera verksamheten i västerort. Fokus ligger på ungdomar och unga vuxna mellan 15 och 25 år.

Ayesha Quraishi har en stark koppling till stadsdelsområdet, hon har bott större av sitt liv i här.

– Vällingby är hemmaplan för mig. Här har jag upplevt allt från att ha att ha rappat på gatan till att försöka påverka stadsutvecklingen genom att driva olika projekt. Att nu få äran att tjäna min stadsdel och mina medmänniskor i detta otroliga sammanhang känns magiskt, säger Ayesha Quraishi i ett pressmeddelande.

Hon är musikproducent, systemteoretiker, filosof och konstnär. Hon har gjort ett flertal samarbeten med bland annat Kungliga Konsthögskolan, Kungliga Musikhögskolan och Riksteatern. Hon är även rapartist och har gett ut skivorna Jade Fever och The Lobby.

Ayesha Quraishi ska jobba tätt ihop med Olof Hanson, som utöver konstnärlig ledare även är chef för Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Han är utbildad vid Dramatiska institutets regilinje och var med och startade upp Ung Scen Öst. Han har jobbat som regissör på Stadsteatern sedan 2009.

– Det känns som en dröm att få vara med och bygga en scen från grunden. Jag vill öka kopplingen till samhället och att mitt skapande ska komma närmare min publik. Det känns extremt viktigt med deltagande, att inkludera medborgarna i en process är så mycket större än att bara arbeta med min egen vision, säger Olof Hanson.