Aziz på väg till dansk storklubb

Aziz Essaisi i blågult. Foto Svenska Fotbollsförbundet.
Aziz Essaisi i blågult. Foto Svenska Fotbollsförbundet.
Aziz Essaisi har gjort flest mål av alla svenska 17-åringar. Nu är Djursholms anfallsstjärna på väg till danska ligamästarna Midtjylland. Slutförhandlingar pågår.

Aziz Essaisi från Bromma är sannolikt näste svensk på proffshimlen. FC Djursholms anfallare är på väg till danska ligamästarna Midtjyllands ungdomsakademi och klubbens U19-lag.

– Vi ligger i förhandlingar. Papprena är inte skrivna, men det lutar åt att han går, säger FC Djursholms sportchef Christian Snäcke.

Aziz Essaisi kom till FC Djursholms från AIK för två år sedan och har gjort braksuccé.

Han lyfte sitt lag till final i pojkallsvenskan mot AIK för en dryg månad sedan. Djursholm föll med 2-1 men Aziz Essaisi var den klart lysande stjärnan.

Med sina 31 seriemål vann han skytteligan.

– Rätt så överlägset faktiskt. Han har gjort flest mål i hela Sverige av U17-spelarna, säger Christian Snäcke.

Flera klubbar har ryckt i 17-åringen. Bland dem AIK, en klubb Aziz aldrig riktigt fick chansen i. Han spelade inte ens i deras förstalag.

Någon bitterhet ligger dock inte bakom valet av framtida klubb.

Snarare handlar det om vad som är bäst för Aziz Essaisis.

– Midtjylland är bäst i Norden på att ta fram unga spelare. De ligger så oerhört långt fram när det gäller akademiverksamhet. Det är på en helt annan nivå än i Sverige. Det handlar om en helhet. Spelarna bor på anläggningen och kan även fortsätta sin utbildning där, säger Christian Snäcke.

Nu återstår en läkarundersökning, samt detaljer kring Aziz Essaisis personliga kontrakt med Midtjylland.

– För oss är det bästa betyget vi kan få om vi kan släppa en spelare till utlandet. Aziz är en notorisk målskytt. Får han komma rättvänd med boll så är han livsfarlig, säger Christian Snäcke.