Babben sjunger på Mälarhöjdens friluftsteater

Babben Larsson sjunger jazz på Mälarhöjdens friluftsteater i sommar.
Babben Larsson sjunger jazz på Mälarhöjdens friluftsteater i sommar.
Babben Larsson, Mikael Rickfors och Lill Lindfors. Det är några av de artister som gästar Mälarhöjdens friluftsteater i sommar. Om en vecka är det premiär för sommarkonserterna.

Tisdag den 28 juni gör Monica Z-älskare klokt i att styra kosan mot Mälarhöjdens friluftsteater, strax nedanför konditori Lyran. Klockan 18 tolkar artisten Lena Nilsson hennes låtskatt, tillsammans med pianisten Carina E Nilsson. Paret är först ut bland sommarens artister på friluftsteatern. Det blir en serie om sju konserter, med varierad repertoar.

Den 24 juli kommer Lill Lindfors hit. Det är hennes enda konsert i Stockholm med omnejd denna sommar, så vill man höra henne bör man passa på. Vid sin sida har hon en musikertrio.

Rockigt blir det när Mikael Rickfors och Louise Raeder intar scenen den 20 juli. Den 13 augusti blir det istället tolkningar av Taube, Bellman och Vreeswijk med Janne Åström & Bengan Larsson.

Den 20 augusti kommer Babben Larsson. Hon är inte bara humordrottning utan hyser också en stor kärlek till jazz och blues. Därför skapade hon bandet Second Edition för fyra år sedan och det är med detta band hon ställer sig på friluftsteaterns scen. Både jazz och humor utlovas.

Andra artister som kommer är Lisa Werlinder och Elise Einarsdotter, som ger ett program om Alice Babs Sjöblom (den 26 augusti) och Torbjörn Pettersson, Erik Ström och Britta Blavier som ger föreställningen ”I syrenbersån” (28 augusti).

Mälarhöjdens friluftsteater har också ett program för barn i sommar. Det inleds den 3 juli, med ”Pippi på Allsången”. Som framgår av namnet är det fritt fram för den unga publiken att sjunga med.