Babblarna uppträder på Messingen med färgglad barnmusikal

Babblarna musikal Bibbel babbel bubbel
Föreställningen med Babblarna och roboten Klonk kommer till Messingen.
En färgglad rockkonsert för tvååringar med en kissande hund på scenen. I september kommer den andra musikalen om Babblarna till Messingen.

Det populära barnprogrammet Babblarna kommer till Upplands Väsby och Messingen i form av den nya musikalen ”Bibbel babbel bubbel”.

Föreställningen handlar om roboten Klonk som försöker få de färglada Babblarna att gå och lägga sig, och riktar sig till de allra minsta barnen.

Producenten och regissören bakom Babblarna, My Blomqvist Olsberg, rekommenderar att barnen är 2 år och äldre.

– Men det går så klart bra att vara yngre också. Det är ju jättemånga bäbisar på 9 månader och uppåt på föreställningarna, säger hon.

Babblarnas nya karaktärer gör entré

I föreställningen avbryts hela tiden Babblarnas försök att sova av den blå hunden Vovvo, ett nytt tillskott på scen.

– Den är väldigt rolig tycker jag. Den kan behöva kissa lite när som helst och det tycker jag är väldigt roligt. Men jag är ju lite av ett barn själv, säger My Blomqvist Olsberg.

Babblarna musikal Bibbel babbel bubbel; Foto:Anja Callius/One Eyed Ink AB

Roboten Klonk med hunden Vovvo och fågeln Faffa. Foto: Anja Callius/One Eyed Ink AB

Det är viktigt att vara tydlig i både manus och scenspråk för att det inte ska bli för stökigt för den unga publiken, menar My Blomqvist Olsberg. Klonk tecknar hela tiden för att understryka alla ljud och språkmelodier, och föreställningen blir ett slags talträning för barnen.

– Man måste tänka enkelt och tydligt. Bibbi, den gula Babblaren, är en meter hög, så det är till exempel väldigt stora dockor. Skådespelarna är jättetydliga i att visa känslor med både rösten, kroppen och ansiktet. När man lär små barn att prata övar man bland annat på att prata i melodin, så det är egentligen en hel föreställning byggd runt ljuden, runt musiken och Babblarnas tokerier, säger My Blomqvist Olsberg och sjunger Do Re Mi på Babblarspråk i stigande skala.

– Da da da da daa daaa daaaa daaaaaa.

Babblarna

Föreställningen Bibbel babbel bubbel:

När: 14 september.

Var: Messingen.

Föreställningar: En klockan 11.00 och en klockan 14.00.

Rekommenderad ålder: 2-5 år.

Längd: 30-40 minuter.

Källa: Babblarna