ANNONS

Babylycka i fårhagen

Det är babylycka i Bandängens parklek. Tackan Panda födde två bedårande söta små lamm i förra veckan. Nu har du chansen att namnge (g)ullisarna.
ANNONS

De hoppar och skuttar inne i den lilla hagen. Som Bambi på hal is försöker de hitta balansen med de långa och rangliga benen. Svart ull med vita strumpor och pandatecknade ansikten.

– Hon med den vita svansen kom ut först. Hon är storasyster, berättar Michael Johansson, som jobbar på Bandängens parklek.

De föddes i förra veckan. Mamma Panda håller hela tiden ett vakande öga över sina ungar. Trots att de bara är några dagar gamla när vi träffas är de redan ute och upptäcker världen. När ett tunnelbanetåg svischar förbi tittar de nyfiket upp, men återgår sedan till gräset eller varandra.

– Vi tar det lite försiktigt med besök i början. Men de vänjer sig fort, säger Michael Johansson och forsätter:

– Vi upptäckte att det var för brett mellan träplankorna i staketet. Igår var det en av dem som smet ut emellan. Hon sprang ingenstans, hon ville ju in till mamma igen, men vi fick spika upp en extra träplanka.

Moster Pärla är också med i den lilla hagen. Ibland när någon av ungarna kommer för nära knuffar hon bort dem.

Det var i december som Panda och Pärla var på besök i Blecktornsparkens parklek på Söder. Där finns nämligen en bagge. Tycke uppstod mellan söderbaggen och Panda och resultatet är de söta små tjejerna.

– De var där i fem veckor. Vi visste inte riktigt om det var tillräckligt lång tid för att det skulle ta sig, men det gick ju bra, säger Michael Johansson.

Panda och Pärla är fyra år gamla. De fick var sitt lamm för tre år sedan som nu har skänkts bort. De här små lammen kan bo på parkleken ett bra tag, men när de är fullvuxna finns det inte plats för dem längre.

ANNONS

– Men eftersom det är tjejer tror jag inte att det blir något stort problem att hitta någonstans för dem att bo, säger Michael Johansson.

På parkleken finns också getter, minigrisar, kaninen och höns. Men just nu är förstås lammen den stora attraktionen.

Men ännu har lammen inte fått några namn. Bandängens parklek vill ta hjälp av Mitt i:s läsare för att hitta namn till de ulliga charmtrollen. Sedan väljer personalen på parkleken bland förslagen vad de tycker passar bäst för tjejerna.

– Våra kaniner har haft godisnamn, de är ju ofta könsneutrala, det är lite kul. Men vi är öppna för alla förslag, säger Michael Johansson.

Mejla ditt namnförslag till pernilla.fagerstrom@mitti.se eller skriv det på vår Facebooksida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.