Badhus föreslås på stadshustaket

På den främre delen av stadshustaket tycker tjänstemännen att det kan byggas ett badhus – eller så var allting påhittat.
På den främre delen av stadshustaket tycker tjänstemännen att det kan byggas ett badhus – eller så var allting påhittat.
Artikeln i dagens tidning om planer på ett badhus på stadshustaket var ett aprilskämt.
Artikeln i dagens tidning om planer på ett badhus på stadshustaket var ett aprilskämt.
... var påhittat. April, april till den som lät sig luras.

Vad vi på Lidingö tidning vet existerar inget förslag på att förlägga det nya badhuset på Stadshustaket.

Det hela var påhittat för att försöka lura morgontrötta läsare på första april.

Men å andra sidan – verkligheten överträffar ständigt dikten så den som lever får se.

Här är fejkartikeln:

En tjänsteskrivelse avslöjar ett nytt förslag placering av badhuset: På stadshustaket.

Ett nytt förslag på placering av det planerade badhuset på Lidingö har kommit från tjänstemän på Lidingö stad.

– Stadshustaket skulle vara en bra och central plats att ha ett badhus på, säger Jesper Arkinger, säkerhetschef och projektägare för effektiviseringen av stadshuset.

Arbetet med att planera för renoveringen av stadshuset pågår just nu. Sedan en tid tillbaka är det bestämt att biblioteket ska flytta in i stadshuset.

Nu kommer ett nytt förslag från tjänstemännen om att plats skulle kunna beredas på en del av taket för en ny simbassäng.

– När det blev klart att biblioteket skulle inrymmas i stadshuset funderade vi på vad mer som det kunde göras plats för. Vi anser att det skulle vara en bra och central plats att ha ett badhus på. På det här sättet behöver vi inte ta någon ny mark till förfogande och det ligger i linje med Lidingö som hälsans ö, säger Jesper Arkinger.

Ännu är förslaget i sin linda, men efter att kontakt tagits med arkitektbyrån Herring architects, och de varit försiktigt positiva, så vill tjänstemännen nu ha ett positivt gensvar från politikerna för att kunna gå vidare med projektet.

Var det nya badhuset ska ligga är en fråga som ska avgöras politiskt under året. En utökad badhusutredning presenterades i början av året och nyligen föreslogs Islingekajen som en plats för badhuset.

Ännu finns inga arkitektskisser i förslaget, men tanken är att bassängen ska placeras på stadshusets främre tak, mot Stockholmsvägen. Påbyggnaden ska mestadels vara i glas, för att badgästerna ska få känslan av att ”bada i himlen”, som det står i utkastet.

En avdelning av badhuset kommer att vara exklusivt för anställda i Lidingö stad. Där kommer vattnet att hålla en lite högre temperatur.

Man ska även undersöka möjligheten att kunna bygga en vattenrutschkana ner till biblioteket där man ska kunna ta del av bibliotekets tidsskrifter i en relaxavdelning.

Om tunnelbanan dras till Lidingö centrum finns en tanke på att göra en entré direkt från stationen i garageplanet.