Badplatser blir som nya i sommar

Vintrigt och inhägnat. Men i sommar blir det fint på Mälarhöjdsbadet.
Vintrigt och inhägnat. Men i sommar blir det fint på Mälarhöjdsbadet.
Nya klätterställningar, gungor, grillar och hammockar. Både Mälarhöjdsbadet och Sätrastradsbadet rustas nu inför badsäsongen.

Så här års de båda badplatserna ganska ogästvänliga ut. Men i sommar blir de desto finare. Mälarhöjdsbadet får en ny klätterställning, tre nya fjädergungor och en ny gungställning. Dessutom ska hammockar sättas ut vid stranden. Den gamla rostiga grillen är redan utbytt mot en ny och en liten trappa ner till stranden har rustats.

Sätrastrandsbadet får också ett lyft. Här är klätterställningen redan utbytt. Tre hammockar och tre hängmattor har också placerats ut och en ny grillplats har anlagts. Till sommaren ska också en klätterflotte vara på plats.

Finansieringen kommer delvis av Förbifart Stockholm, som kompensation för alla lastbilstransporter i Skärholmens stadsdel, på grund av tunnelsprängningarna. En del pengar kommer också från Skärholmens stadsdelsnämnd.

– Åtgärderna är planerade i samråd med Skärholmens ungdomsråd och vi har gjort vandringar på platserna med personer med funktionsnedsättning som bor på våra LSS-boenden, för att få råd och inspiration, säger Sara Heppling Trygg, avdelningschef för stadsutveckling och medborgarservice vid Skärholmens stadsdelsförvaltning.