ANNONS

Bagarmossen Folkets hus chans till räddning efter nysatsning

Folkets Hus kan räddas - med nytt stöd från Kulturnämnden.
Folkets Hus kan räddas - med nytt stöd från Kulturnämnden.
Musikstudio, café, matlagningskurser och studieplatser – så beskrivs det nya Bagarmossens Folkets hus.

Något som nu kan bli verklighet när Kulturförvaltningen vill dela ut ett nytt ekonomiskt stöd.
ANNONS

Bagarmossen Folket hus var under årsskiftet tvungen att göra en helomvändning för att fortsätta kunna bedriva sin verksamhet. Folkets hus visade upp ett negativt resultat med sin verksamhet och uppmanades av Kulturförvaltningen att presentera att hållbart förändringsarbete för att vända trenden åt rätt håll igen. Hela styrelsen byttes ut och man satte in en framtidsgrupp för att ta fram en helt ny plan för verksamheten.

Den 9 december beslutade Kulturnämnden att tilldela Folkets hus ett ekonomiskt omställningsstöd på 600 000 kronor för årets sex första månader.

Under halvåret har Folkets hus arbetat med att ställa om verksamheten. Nu anser Kulturförvaltningen att ett ”korrekt, realistiskt och hållbart förändringsarbete har påbörjats i Bagarmossens Folkethusförening” och man föreslår för nämnden att Folkets hus ska få ytterligare 600 000 kronor i grundstöd samt 300 000 kronor i investeringsstöd för 2016.

Den 17 maj ska Kulturnämnden fatta beslut i frågan.

Bagarmossen Folkets hus beskriver sin verksamhet 2018 som ett hus öppet för många olika medborgare fyllt av rörelse och kultur. Tanken är att det ska finnas ett café, musikstudio, möjlighet att se film, studieplatser och rum för matlagningskurser.

För att nå målen ska föreningen genomföra en omorganisation som innebär att uppsägning av personal och rekrytering av verksamhetsledare måste göras, något som redan påbörjats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.