Bagarmossen i strålkastarljuset i ny tv-serie

Malte Lefros-Selander spelar elvaåriga Nisse Berg som bor i Bagarmossen som ska hitta sitt drakhjärta.
Malte Lefros-Selander spelar elvaåriga Nisse Berg som bor i Bagarmossen som ska hitta sitt drakhjärta.
Ödlan Harry hjälper Nisse se det glada i livet efter bortgången av mamman.
Ödlan Harry hjälper Nisse se det glada i livet efter bortgången av mamman.
Slår du på Barnkanalen i kväll kommer du känna igen dig. SVT:s nya serie Drakhjärtat har premiär och inspelningsplatsen är Bagarmossen.

Under februari förra året var Bagarmossen belamrat med filmkameror och tv-team. I kväll kan du se resultatet på Barnkanalen när barn- och familjedramat Drakhjärta har premiär.

– Du kommer att känna igen utsidan på huset på Emågatan och skolan i Bagarmossen i första avsnittet, säger producenten Leif Mohlin från det Malmöbaserade produktionsbolaget Mint som står bakom serien.

Drakhjärta handlar om elvaåriga Nisse Berg som bor på Emågatan i Bagarmossen. Han och familjen har svårt att hitta tillbaka till vardagen efter mammans bortgång i cancer. Men då kommer den talande draködlan Harry in i bilden.

– Det är en feel good serie om hur Nisse skall hitta sitt Drakhjärta. För vuxna är det en fin berättelse full av humor och känslor om hur man kommer tillbaka efter att någon dött, säger Leif Mohlin.

Serien är baserad på författaren och Björkhagenbon Anna Ehring’s bok ”Syltmackor och oturslivet”.

Andra kända Bagisplatser som kommer att dyka upp i tv-rutan är torget på Lagaplan, Bagarmossens tunnelbana och skogen runtom Bagis. Nisse åker också snowboard i Hammarbybacken.

– Jag var väldigt glad att få spela in i Bagarmossen. Jag har filmat mycket i söderort innan och om man ska berätta om Sverige så är söderort en väldigt bra plats. Många kan känna igen sig i söderort, säger Leif Mohlin.

Redan nu planerar Mint för en uppföljare som i stället kommer att utspela sig i ett somrigare Bagarmossen. Men serien ska även bli film. Långfilmen ”Kickflippar” kommer att ha premiär i höst.

– Det är inte bestämt än vart den ska gå men min förhoppning är att den ska bli en matinéfilm på SF. Den kommer att bli lite annorlunda från serien, men man kommer att känna igen sig om man sett serien, säger Leif Mohlin.