Bageriet har stängt – Söderkrögare tar över

Det glutenfria bageriet har flyttat till Bromma. Istället tar Racamacas krögare över.
Det glutenfria bageriet har flyttat till Bromma. Istället tar Racamacas krögare över.
Bageriet är ett av få i stan som specialiserat sig på att baka glutenfritt bröd.
Bageriet är ett av få i stan som specialiserat sig på att baka glutenfritt bröd.
Rasmus Langer och Mattias Bratt på Racamaca.
Rasmus Langer och Mattias Bratt på Racamaca.
Inga fler glutenfria limpor kommer att bakas i Hornstull – Friends of Adam har stängt igen.
Istället ska grundarna till krogen Racamaca göra ett hemligt projekt i lokalen.

Det glutenfria bageriet och butiken på Hornstullsstrand ”Friends of Adam” har slagit igen sina portar. Bakandet har i stället flyttat till Brommaplan.

”Under det kommande året kommer vi fokusera på att sprida våra produkter ut till butiker och restauranger och hotell i hela landet. Förhoppningsvis kommer vi inom något år ha en ny butik mer centralt i Stockholm. Men tills dess är det våra återförsäljare som gäller”, skriver bageriet i ett uttalade på sin hemsida.

Racamaca tar över

Istället kommer lokalen att övertas av grundarna till restaurangen Racamaca som ligger på Wollmar Yxkullsgatan.

Rasmus Langer, som är en av grundarna till Racamaca, bekräftar till Mitt i att de har tagit över lokalen. Men vad de ska göra med den vill han och hans affärspartner Mattias Bratt än så länge hålla hemligt.

”Det stämmer att vi har tagit över Friends of Adams lokal i Hornstull. Det känns extra roligt med tanke på att det har varit ett nav i Hornstull dom senaste åren och en välbesökt butik och bageri för hela Stockholm. Vår ambition är att vi ska skapa ytterligare värme och ljus vid utkanten av vårt kära Södermalm”, skriver Rasmus Langer och Mattias Bratt i ett sms.

Mer info än så vill de inte dela med sig av just nu.

Men i början av september kan de nog berätta mer om vad som ska hända i lokalen och när den ska öppna för allmänheten, hälsar de.