Bagisbloggaren satsar på ätbara insekter

"Tack och hej". Nu satsar Anders Engström sin tid på andra projekt.
"Tack och hej". Nu satsar Anders Engström sin tid på andra projekt.
Efter åtta år med tips och reportage om Bagarmossen lägger Anders Engström nu ned "Bagisbloggen". Istället ska han satsa på sitt andra bloggprojekt - om ätbara insekter.

Den 19 juli publicerade Anders Engström sitt sista inlägg i Bagisbloggen som han har drivit på sin fritid. Bloggen kommer ligga kvar som ett arkiv med Bagistips.

Varför lägger du ned Bagisbloggen?

– När jag började en gång i tiden var jag pappaledig och hade massa tid till bloggen. Sedan har det varit lite upp och ner i intensiteten. Det tar tyvärr mycket av ens tid. Sedan tycker jag att lokaltidningarna har blivit bättre på att bevaka området och mycket av de lokala diskussionerna har flyttat till Facebookgrupper, så den fyller inte längre samma funktion.

Vad har du fått för reaktioner?

– Det finns fans som är väldigt engagerade som tycker det är tråkigt, men de flesta förstår ju att det är mycket att hålla i.

Hur känns det för dig?

– Nu när jag har tagit det här beslutet så känns det skönt. Men när det kommer mejl med tips så är det klart att det känns lite tråkigt. Men jag ska försöka hålla mig, jag tror det är nyttigt att göra ett avslut. Jag driver andra projekt som jag vill ha tid för.

Vad är det för projekt?

– Bland annat bloggen Bugburger som från början var en idé om att man ska starta en klimatsmart hamburgerkedja där man serverar hamburgare gjorda på insekter. Den handlar om att upplysa om att det finns insektsarter som faktiskt är ätbara och att det kan vara ett klimatsmart alternativ till kött.

Om du blir sugen på lite kulinarisk insektsinspiration kan du hitta Anders blogg här.