Bagisbor om bilbränderna: ”Det är för jävligt”

Under natten rasade en brand i fyra bilar på en parkering i Bagis.
Under natten rasade en brand i fyra bilar på en parkering i Bagis.
Fyra bilar brann i Bagarmossen i natt. En händelse som skapar oro i såväl Bagis som i Skarpnäck.
– Jag blir förbannad, säger Skarpnäcksbon Gunilla Strandberg.

Seppo Isotalo, Bagarmossen:

– Jag läste om bilbränderna imorse och tycker att det är otroligt synd. Det är annars väldigt lugnt här. Jag har börjat låsa dörren efter mig när jag går hemifrån, det har jag oftast inte gjort tidigare. Nu känner jag efter i dörrhandtaget ordentligt så att ingen ska kunna ta sig in – det känns inte lika tryggt i Bagarmossen längre.

Samuel Holm, Skarpnäck:

– Jag förstår verkligen inte varför man gör så, hur man kan få för sig att tända eld på någons bil. Det är  väldigt tråkigt för dem som blivit drabbade av det här.

 

Gunilla Strandberg, Skarpnäck:

– Jag promenerar ofta genom Bagis eftersom jag tycker att det är så trevligt att gå här. Jag blir förbannad när jag hör om bilbränder, de drabbade har ju inget med saken att göra. Branden kan spridas från bilen till ett närliggande hyreshus och vem vet vad det kan bli för skador då. Sånt här kostar samhället jättemycket pengar.

 

Karin Silverbäck, Bagarmossen:

– Jag tycker att det är förjävligt. Förra gången det brändes bilar i Bagarmossen så stod min bil parkerad mitt emot den som brann, det hade lika gärna kunnat vara min bil som brann upp. Det känns obehagligt, att man inte kan få ha sina saker ifred.