Bagisbor skramlade 2 000 kr till ny belysning

Bagisborna samlade in 2 000 kronor till ny belysning.
Bagisborna samlade in 2 000 kronor till ny belysning.
Julhuset i Bagarmossen släcktes ovanligt tidigt efter att delar av belysningen förstörts.
Men Bagisbor har samlat in 2 000 kronor till familjen så att de kan skaffa ny belysning.
- Det är fantastiskt, säger Mia Torstensson.

Mitt i söderort berättade förra veckan att julhuset i Bagarmossen redan är släckt efter att delar av belysningen förstörts.

Det var i mellandagrarna som några var inne på tomten och försökte stjäla saker, bland annat en lysande snöskyffel. Alla grejer är sammankopplade, så när de försökte dra iväg med dem gick de sönder och kontakter slets av. Familjen Torstensson har haft julbelysning i 20 år och det här är första gången som de råkat ut för vandalisering.

Men slutet gott, allting gott.

När det blev känt i den lokala Facebookgruppen vad som hänt tog någon initiativ till en swish-insamling till familjen. Och det var tydligt att julbelysningen är uppskattad av Bagisborna. 2095 kronor har samlats in till familjen Torstensson.

– Det är helt fantastiskt. Jag förstår inte att det finns så många vänliga människor. Det hade vi aldrig förväntat oss, säger Mia Torstensson.

Nu ska de köpa ny belysning. När det är dags att sätta upp den till nästa jul kommer de att berätta i Facebookgruppen vad de har köpt för pengarna.

Direkt efter att belysningen förstörts tappade de lusten att fortsätta, men nu har den kommit tillbaka.

– Det är tack vare att vi har blivit peppade av så många människor. Det var till och med någon som ringde på dörren en kväll och talade om att de tyckte att det var tråkigt. Några ska inte få förstöra när alla andra gläds åt det vi gör, säger Mia Torstensson.