Bagisgrupp inbjudna till London av Facebook

Victoria da Silva hoppas kunna göra den lokala Facebbokgruppen i Bagis bättre.
Victoria da Silva hoppas kunna göra den lokala Facebbokgruppen i Bagis bättre.
Idag åker företrädare för lokala Facebookgruppen Bagis! till London för att diskutera hur man kan göra grupper bättre.
– Det kommer att vara 300 andra personer där så vi hoppas få lite tips, säger administratören Victoria da Silva.

Framförallt om hur man blir en bättre administratör. Hur man organiserar innehållet och hur man gör när folk i gruppen börjar bråka och slänger ur sig otrevliga kommentarer.

– Vi vill veta lite mer om när man ska gripa in och vad man ska tänka på. Folk kan inte få säga vad som helst, någon måst gripa in ibland, säger hon.

Är den gränsen svår att dra?

– Vi har satt upp lite våra egna regler och pratar sinsemellan om vad vi tycker. Bagisgruppen fungerar ganska bra men vi vill att den ska kunna fungera utan att vi ska behöva göra så mycket.  Att det ska vara ett trevligt klimat. Man kan alltid göra saker bättre.

Workshopen pågår under torsdag och fredag. Förutom Victoria da Silva åker även administratören Daniel Stormdal som på gruppens Facebooksida har efterfrågat åsikter, förslag och frågor från gruppens användare.

Vilka tips kommer ni att ta med från Bagisgruppen?

– Vi tycker att det är en fördel om administratörerna i en grupp har ett liknande tankesätt och liknande värderingar. Vi kommer även att ta upp det här med fake news. Och en del andra saker som vi inte vill gå ut med nu.

Vad har ni för förväntningar?

– Att höra vad Facebook själva tänker kring grupper och vad de tänker kring framtiden. Och att utbyta erfarenheter med andra. Sedan blir det kul att träffa människor som jobbar på Facebook och se att de finns på riktigt.