ANNONS

Bagiska veckan lyfter klimatfrågorna

Stadsodling är i fokus under stadsvandringen genom Bagarmossen.
Stadsodling är i fokus under stadsvandringen genom Bagarmossen.
Bagisbon Frida Arnqvist Engström föreläser om hantverk som överlevnad.
Bagisbon Frida Arnqvist Engström föreläser om hantverk som överlevnad.
Den som intresserar sig för hållbarhet, klimat och natur har mycket att hämta under Bagiska veckan.
Den 21–27 augusti finns ett späckat program - mestadels gratis och öppet för alla.
ANNONS

Vill du gå på utomhusyoga varje dag i en hel vecka? Eller följa fyra aktivister på väg mot en av Europas största utsläppskällor, i en oredigerad direktsänd dokumentär? Eller diskutera etik och lära dig att inspirera andra att leva ett mer hållbart liv?

Den 21–27 augusti kan du göra allt detta, och mycket mer. Då pågår Bagiska veckan, som är en del av festivalen The Stockholm Act och ett samarbete mellan Bagarmossens Folkets hus och lokala föreningar och aktörer. Konst, film, föredrag och workshops står på programmet.

Målet är att göra de 17 globala mål som världens ledare har förbundit sig att uppnå, mer kända. Det är mål som ska lösa klimatkrisen, avskaffa en extrema fattigdomen och minska ojämlikheterna i världen.

Inga små saker, och många ger upp på förhand inför utmaningen. Bagiska veckan inleds därför med Bagiskt forum, på måndag den 21 augusti. Då berättar ett antal ”Bagiska aktörer” om hur de arbetar. Journalisten och föreläsaren Frida Arnqvist Engström talar till exempel om ”hantverk som överlevnad”, Maja Lövgren och Lisa Behrenfeldt berättar om sitt arbete med barn och unga i Miljöverkstan medan biologen Malena Heinrup pratar om hur man kan arbeta med de globala målen lokalt.

Det blir även många andra föreläsningar med lokal anknytning under veckan (programmet finns på webbsidan bagisfh.se). Dessutom finns mängder av möjligheter att vara aktiv själv. Vad sägs till exempel om att vandra till ett skogsbad? Eller om att stadsvandra i Bagarmossen, tillsammans med Susanna Elfors, som grundat Bagarmossen Resilience Centre?

Den som gillar att virka, sticka och brodera kan avsluta veckan med att tolka de globala målen i garn. Under lördagen och söndagen (26–27 augusti) blir det nämligen Gerillaslöjdfestival, på temat Flower and Power, politik och resiliens.

Föredrar du odling kan du i stället avsluta veckan vid söndagens Jordverkstad, med både teori och praktik om kompostering och odlingsbäddar.

 

ANNONS
Fakta

Späckad vecka i Folkets hus

Aktuellt: Bagiska veckan, med föreläsningar, workshops, konst och film och hållbarhet, klimat, natur och jorden vi lever på.

Var: Bagarmossens Folkets hus.

När: 21–27 augusti.

Arrangör: Bagarmossens Folkets hus i samarbete med lokala föreningar och aktörer. Veckan ingår i The Stockholm Act.

Program: Se Folkets hus webbsida: bagisfh.se

Källa: bagisfh.se
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.