Bagisrestaurangens framtid oklar – beslut ikväll

Chirashi stängt
Framtiden är fortsatt oviss för restaurang Chirashi.
Om restaurang Chirashi kommer att öppna igen eller inte är fortfarande oklart. Stadsbyggnadsnämnden sköt beslutet på framtiden under torsdagens möte. Ikväll tas ärenden upp igen.

Det tillfälliga bygglovet som skulle kunna göra att restaurang Chirashi i Bagarmossen åter skulle kunna öppna sin verksamhet är skjuten på framtiden. Det beslutades under torsdagens möte i stadsbyggnadsnämnden.

Trots stort engagemang från Bagisborna beslutade politikerna att bordlägga ärendet.

– Jag ser det som ett positivt tecken då jag tror att detta kan betyda att politikerna försöker hitta en konstruktiv juridisk lösning på frågan. Positivt att politikerna inte fastnar i en rigid regeltillämpning och ser att det går att hitta ett samspel med medborgaropinionen, säger Daniel Wohlgemuth som varit med och samlat in namnunderskrifter för att restaurangen ska  få vara kvar.

Bagisrestaurangen blev snabbt väldigt uppskattad i området. När det visade sig att Chirashi byggt sin uteservering på en plats som i detaljplanen är utmärkt som parkyta och därför tvingades stänga var det många som blev besvikna.

Får vänta på beslut

Nu återstår att se om politikerna väljer att gå på tjänstemännens rekommendationer om ett avslå bygglovsansökan eller ej, skriver Tidningen Hammarby/Skarpnäck.

Ikväll tas ärendet upp igen.