Bajen ordnar karriärsdag – igen

Abel Abraham är en av grundarna bakom Samhällsmatchen.
Abel Abraham är en av grundarna bakom Samhällsmatchen.
I höstas matchades företag med unga långt från arbetsmarknaden. Nu är det 50-plussarnas tur att gå jobbdejt på Bajens karriärsdag.

Den så kallade karriärdagen föll väl ut när Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen anordnade en heldag på Tele2 Arena i november förra året. 82 personer mellan 18 och 29 år deltog och ledde till att 17 av dem fick jobb.

– Från början planerade vi att ha ett eller två karriärsinitiativ per år inom Samhällsmatchen, men med tanke på utfallet av den första karriärsdagen kommer vi kunna göra fler insatser än planerat, säger Abel Abraham på Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll i ett pressmeddelande.

Fokus på 50-plussare

På torsdagen var det därför dags för nästa karriärsdag. Plats och upplägg var desamma som i fjol men den här gången riktade sig Bajen mot arbetssökande över 50-strecket.

– Vi tycker det är viktigt att man inte glömmer bort den äldre generationen. Hammarby är en familj och förening för alla med en fantastisk förmåga att samla människor över generationsgränserna. Vi tror även att personer över 50 år har mycket kvar att ge i arbetslivet och det ska vi bevisa, säger Abel Abraham.

Stort intresse

Initiativet genomförs tillsammans med Arbetsförmedlingen Globen och har väckt stort intresse bland personer i målgruppen. På informationsträffen som anordnades tidigare inför karriärsdagen dök 534 personer upp och bara under första timmen anmälde sig uppemot 80 personer.

Fakta

Karriärsdagen, idag torsdag

När: Idag, 28 februari.

Tid: 10.30-14.00.

Plats: Tele2 Arena.

För: Arbetssökande över 50 år.

Källa: Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen