”Vi bakar kanelbullar med kärlek”

Emma Åberg arbetar som cafébiträde på Spaaks konditori.
Emma Åberg arbetar som cafébiträde på Spaaks konditori.
Spaaks konditori förbereder sig inför Kanelbullens dag. De räknar med att sälja drygt 1500 kanelbullar.
– Vi rullar på, vi gör kanelbullar i långa rader här, säger Petra Billing, konditor.

Onsdagen den 4 oktober är det äntligen kanelbullens dag. När Mitt i kontaktar Spaaks konditori i Tumba är bakningen i full gång.

– Vi rullar på, vi gör kanelbullar i långa rader här, säger Petra Billing, konditor på Spaaks konditori.

Petra Billing har bakat en hel del kanelbullar under sina år som konditor och det här året blir inte ett undantag.

– Jag började när jag var femton, jag har bakat massor. Vi kommer nog sälja kring 1500 under kanelbullens dag, berättar hon.

På Spaaks konditori bakas bullarna med lite extra omtanke.
– Vi gör dem med kärlek, man måste baka med omtanke, mycket kardemumma och kanel.

Under senare år har caféer och konditorier experimenterat med det klassiska semelreceptet, vi har sett semelwrapen, nutellasemlan och prinsessemlan. Under kanelbullens dag kommer dock Petra och hennes kollegor hålla sig till den klassiska kanelbullen.

– Nej , vi kommer baka traditionella kanelsnurror, säger hon.