Bakslag för byggplanen vid Hovet och Söderstadion

Söderhovs flygbild
Uppemot 1 000 bostäder planeras där Hovet finns och Söderstadion låg tidigare.
I dag var planerna för bostäder på marken där Söderstadion låg och Hovet finns uppe i stadsbyggnadsnämnden – men ärendet skickades på återremiss. Bland annat vill nämnden att förutsättningarna klargörs ytterligare för kollektivtrafikens funktion och för idrottsevenemang.

Mellan 800 och 1 000 bostäder planeras på marken där Söderstadion låg och där Hovet i dag finns. Ett helt nytt område med arbetsplatser, service och underjordiska hockeyrinkar planeras. Ärendet har tidigare varit uppe i stadsbyggnadsnämnden fyra gånger, men bordlagts varje gång.

På torsdagen var ärendet uppe för femte gången. Men den här gången beslutade nämnden att förslaget ska återremitteras.

Nämnden vill ha klarare förutsättningar

– Den fortsatta utvecklingen av området är mycket angelägen. Området präglas av en hög komplexitet. För att uppnå de högt ställda ambitionerna önskar nämnden att förutsättningarna klargörs ytterligare, bland annat för att uppnå goda lösningar för kollektivtrafikens funktion och för idrottsevenemang, hälsar Edvard Tovi, presskontakt för stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Castellum Stockholm, Wallenstam och Åke Sundvall Projekt vann markanvisningen förra hösten med förslaget ”Söderhov”. I förslaget ingår förutom bostäder även kontor, butiker, restauranger och underjordiska träningsrinkar för hockey under Hovet.

Området är en del av Söderstaden där ambitionen är länka samman Hammarby sjöstad, Årsta, Enskede, Blåsut och Södermalm.