ANNONS

”Baldergubben” går i pension. Thomas Oredsson klar med Vårby

Thomas Oredsson tackas av på Arena 143 på torsdag efter fem år i Vårby gård.
Thomas Oredsson tackas av på Arena 143 på torsdag efter fem år i Vårby gård.
Thomas Oredsson, 69 år, eldsjäl i Vårby gård går i pension från uppdraget som "Baldergubbe".
ANNONS

– De unga i Vårby kallar mig Baldergubbe. Man kan väl säga att mitt uppdrag har varit att hitta de goda lokala krafterna och sedan se till att de upptäcker varandra och börjar samarbeta, säger Thomas Oredsson.

Han har arbetat i Vårby gård i fem år på uppdrag av Balder och Huddinge kommun. Han drog i gång Arena 143 som har växt fram som en smältdegel för unga entreprenörer från Vårby gård.

– Det känns diffust att lämna och det kommer att bli svårt att klippa banden. Men tillsammans med många som brinner för Vårby gård så har jag trampat upp stigar som nu vem som helst kan gå.

Hur ser du på det som du har åstadkommit i området?

– Jag upptäckte ganska snabbt att det saknades kontinuitet och närvaro i området. Till exempel centrum var nedgånget men nu är det hyfsat levande igen. Min styrka är väl att jag är en pratkvarn som har försökt engagera de boende, fritidsgårdar, politiker, präster, imamer och så vidare.

Har du uppnått det du hoppades?

– Riktningen gör mig hoppfull och man märker att fler och fler i Vårby gård bryr sig. Man kan se en förändrad mentalitet och anda. Det är många som är stolta och ser potential i Vårby. Jag har hela tiden jobbat för ökad tillhörighet, få det att kännas som ”vår by”.

Du är skådespelare också. Får vi se dig i rutan eller på bioduken framöver?

– Jag är aktuell som polis i fyra filmer baserade på Åsa Larssons böcker och i en sjukhussåpa. Allt sänds i fyran tror jag.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.