Man hoppade från balkong i Sätra – misstänkts för mordförsök

Polisen kunde gripa den misstänkte på E4:an, i höjd med Essingeöarna.
Man hoppade från balkong i Sätra.
En man hoppade från en balkongen i en lägenhet i Sätra när polisen insatsstyrka stormade bostaden vid lunchtid på torsdagen.
Mannen är nu misstänkt för försök till mord på en kvinna.

Klockan 12.08 på torsdagen larmades polisen till ett lägenhetshus i Sätra med anledning av att en man i 35-årsåldern stod och skrek på en balkong.

Enligt vittnen skrek mannen att någon skulle ringa polisen.

Ingen skottlossning

Väl på plats i lägenheten hittade polisen en skadad kvinna i samma ålder som mannen. Enligt uppgift till Aftonbladet ska kvinnan ha blivit knivskuren.

Både den regionala insatsstyrkan och förhandlare deltog i polisens arbete.

– I samband med att man skulle ta sig in i lägenheten användes en distraktionsgranat. Boende i området kan ha uppfattat det som skottlossning. Men så är alltså inte fallet, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Mitt i.

En man och en kvinna till sjukhus

Mannen tog då beslutet att hoppa från balkongen på tredje våningen och greps kort efter fallet. Han var inledningsvis misstänkt för grov misshandel, men brottsrubriceringen ändrades sedan till försökt till mord.

Både den misstänkte mannen och den skadade kvinnan i lägenheten befinner sig nu på sjukhus.

– Målsägande har stickskador som inte bedöms vara livshotande. Den misstänkte gärningsmannen har en fallskada som inte är livshotande, säger Ola Österling på polisen i region Stockholm till Aftonbladet.

Mannen anhållen

Den misstänkta mannen är nu anhållen och polisen har inlett en undersökning.

– Vi har än så länge förhört både kvinnan och mannen. Det fanns en hel del vittnen och även dem har vi förhört, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson på fredagen.

Texten har uppdaterats.