Bandhagenbarn ställer ut på Svenskt Tenn

framtidenskoraller
Utställningen finns varpå Svenskt Tenn till den 29 januari.
Elva elever från Bäckahagens skola i bandhagen deltar just nu i en utställning på Svenskt Tenn.
De har gjort vackra koraller för att uppmärksamma hoten mot korallreven.

Just nu kan du se vackra korallskulpturer av elever från Bäckhagens skola i Svenskt Tenns butik på Strandvägen.

– De finns i en monter precis innanför dörren, säger Matilda Dahlgren, student på Beckmans designhögskola.

Beckmans elever som studerar visuell kommunikation skulle göra en utställning om hoten mot korallreven tillsammans med Beijerinstitutet, som forskar om korallrev, och Svenskt Tenn som ger pengar till forskningen.

– Utställningens syfte är att belysa att korallreven är i fara. Vi som är vuxna nu har lite sumpat vår chans, vi har lagt korallernas öde i barnens händer. Därför tänkte jag att vi måste börja med att utbilda barnen i korallernas situation, säger Matilda Dahlgren.

Hon ordnade en work shop med elva barn i åldrarna 7 till 9 år från Bäckhagens skola. De fick följa med till Aquaria vattenmuseum där de fick lära sig en massa som koraller. Där skapade också lerskulpturer.

– Sedan har de varit här på Beckmans för att färglägga dem och se hur det är här. Vi vill nå ut till en bredare massa så att de förstår att man de göra sånt här också när de blir äldre.

Och barnen har uppskattat att vara med i projektet, enligt Matilda Dahlgren.

– De tyckte att det var superkul och ställde så mycket frågor. Dessutom tyckte de det var kul att komma hit och flera verkade sugna på att gå här när de blir äldre, säger hon.