Bandylirarna hjälper Pokémonspelare att slappa

Lirarna i IK Tellus behöver springa inför Bandyallvenskans premiär. På kuppen vill de hjälpa Pokémonspelare.
Lirarna i IK Tellus behöver springa inför Bandyallvenskans premiär. På kuppen vill de hjälpa Pokémonspelare.
Behöver du kläcka ägg i Pokémon? Då kan spelarna i bandylaget IK Tellus springa sönder dem åt dig på Zinken.

– Vi tror att detta kan vara en inkörsport för unga att börja intressera sig för sporten bandy förklarar Tellus tränare, Peter Rönnqvist.

Telefonspelet Pokémon har tagit över världen under sommaren. En del av liret är att man måste gå, eller springa för att knäcka äggen i spelet för att vinna. Nu erbjuder Stockholmsnykomlingen i bandyallsvenskan IK Tellus en unik chans för Pokémonfantaster att softa medan elitidrottsmän springer sönder deras ägg på Zinkensdamms IP.

– Eftersom bandy, precis som fotboll, spelas över 90 minuter är konditionsträning en stor del av vår försäsongsträning. Så vi tänkte att vi kunde göra något kul av det, Dessutom tror vi att detta kan vara en inkörsport för unga att börja intressera sig för sporten bandy förklarar Tellus tränare, Peter Rönnqvist.

Klubben har startat ”Tellus Egg Hatching Squad” som tar emot telefoner från dataspelarna i syftet att lyfta intresset för klubben och sporten. Pokémoneventet äger rum på klubbens hemmaplan Zinken, onsdag 24 augusti klockan 17-19.