ANNONS

Bankbedragarna slog till mot äldre i helgen

Bank identifiering bank id
Flera gånger har bedragare ringt till äldre i Sollentuna och bett om kontouppgifter.
Efter att flera äldre i Sollentuna lurats på pengar av bedragare som frågor om bankuppgifter går polisen ut med en varning.
– Bankerna frågor aldrig om dina kontouppgifter och koder på telefon, säger Johan Lundgren, kommunpolis.
ANNONS

Flera äldre i Sollentuna har lurats de senaste veckorna. Bedragarna ringer och övertalar personen att ge ut kontoinformation och koder genom att säga att de ringer från personens bank.

– Det är bedragare som ringer och säger att de är representanter för banken och det har uppstått ett problem så att de ska hjälpa personen att byta kort, säger  Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

I helgen utsattes två äldre kvinnor för bedrägeriet. Den ena blev av med 15 000 kronor.

Frisör lurade kvinna på en halv miljon

– Jag vet att det var en person i Sollentuna som blev av med ett betydligt större belopp för några veckor sen.

Nu går polisen ut och varnar äldre i kommunen för att butiker och banker aldrig, under några som helst omständigheter, ber dig att berätta kontoinformation eller koder över telefon. Vare sig de påstår att du behöver förnya avtal eller att de försöker stoppa bedrägerier.

– Om det är någon som ber dig att ge den typen av information ska du lägga på direkt. En del blir av med alla sina besparingar, då kan det vara svårt att få ihop mat för dagen. Därför känner vi att vi behöver gå ut med den här information igen.

Tulpanförsäljarna har bytt till jordguubbar

ANNONS