ANNONS

Banken satte in en halv miljon på fel konto

Swedbank betalade in 500 000 kronor till en Hässelbybo. Men det var fel mottagare. Nu tvingas han betala tillbaka, mot sin vilja.
ANNONS

Det var i maj i år som misstaget uppdagades. Swedbank hade vid en inbetalning via bankgiro satt in 500 000 kronor till en Hässelbybo – fast pengarna skulle till en annan mottagare.

Banken begärde att Hässelbybon skulle betala tillbaka pengarna. Men det gjorde han inte.

Enligt honom fick han först inte veta vem avsändaren var och trodde därför att det kanske var en spelvinst. Om banken gjorde fel så borde den stå för det och ta lärdom av det som hänt så att det inte sker igen. Det är i alla fall inte hans eget fel eftersom han inte bett om pengarna – och därför borde han få behålla dem, resonerade mannen.

Men det örat ville banken inte höra på. De stämde Hässelbybon, som nu måste betala tillbaka pengarna till banken enligt den färska domen från Solna tingsrätt. Han ska dessutom betala ränta och bankens rättegångskostnader.

Tingsrätten anser inte att Hässelbybons teori om att det var en spelvinst håller. Han borde ha insett att det handlade om en felaktig inbetalning och att han inte hade rätt till pengarna.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.