ANNONS

Bankkort strulade – kunder fick vända i kassan

Mörby, nordea, bankkort,
Under torsdagen gick det inte att betala med Nordeas bankkort i Mörby centrum.
Nordeakort slutade fungera. Många besvikna kunder i Mörby fick meddelandet "medges ej".
ANNONS

Under torsdagen strax efter lunch fick många Nordeakunder i Mörby centrum bege hemåt utan matvaror.

Anledningen var ett tekniskt strul som gjorde att deras bankkort plötsligt slutade att fungera. Det visades ”medges ej” på displayen och inte heller fungerade kontantuttag.

– På Hemköp bevittnade jag hur folk som tillbringat tid i affären med att samla ihop matvaror och sedan stått i kö i kassan för att betala för varorna, fick gå därifrån tomhänta, säger en person till Mitt i.

Många besvikna

Personen, som vill vara anonym berättar också att en dam nästan höll på att gråta när hon upprepade gånger försökte betala med Nordea-kortet. Enligt personen Mitt i har pratat med slutade det lyckligt då personalen på caféet bjöd damen på fika.

– Jag skulle vilja beskriva stämningen som uppgiven. Folk var inte arga eller upprörda, bara ledset uppgivna och i vissa fall oroliga att de plötsligt saknade pengar på sina konton, som den gamla damen på caféet.

Nordea blev tidigt medvetna om problemet och lade ut ett inlägg på deras Facebooksida. Bland kommentarerna på inlägget finns många arga kunder som inte hade kunnat använda sitt bankkort. Flera skriver att det inte var första gången och att de tänker byta bank.

Det blev en teknisk störning på grund av en driftsättning. När det uppdagades startades korrigerande aktiviteter direkt. Det blev löst relativt snabbt, säger Afroditi Kellberg som är presschef på Nordea.

 Naturligtvis kan det bli störningar i en digitaliserad värld

Afroditi Kellberg, Nordea

Problemet med korten var löst vid 15:30-tiden och Nordea kan inte annat än att be om ursäkt för de problem som har uppstått.

ANNONS

– Vi beklagar naturligtvis att det blev en störning men överlag har vi en stabil korttrafik och det viktiga är att vi kan lösa det snabbt vilket vi kunde göra denna gång.

Vi går mer och mer mot ett kontantlöst samhälle, finns det inga risker med det?

– Naturligtvis kan det bli störningar i en digitaliserad värld men normalt sätt har vi en stabil, välfungerande korttrafik, säger Afroditi Kellberg.

Var du en av dem som drabbades av kortstrulet? Hör av dig till reporten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.