ANNONS

Efter rånen: Bankomat kan stängas på natten

Bankomaten ligger på det lilla torget utanför tunnelbanan i Gubbängen.
Bankomaten ligger på det lilla torget utanför tunnelbanan i Gubbängen.
Två gånger på två veckor har rånare tvingat personer i Gubbängen att ta ut pengar på den lokala bankomaten.
Nu kan bankomaten stängas ner nattetid – efter krav från oroliga Gubbängsbor.
– Vi vill göra det eftersom det finns ett sådant önskemål, säger Kim Pedersen, butikschef på Coop.
ANNONS

Mitt i Söderort skrev nyligen en uppmärksammad artikel om Björn Nilsson i Gubbängen, som för ett par veckor sedan rånades av en maskerad man vid den lokala bankomaten.

I torsdags kväll hände det igen.

– Tre gärningsmän har under vapenhot tvingat en kvinna att ta ut pengar på bankomaten, säger Susanne Jansson, utredare på Farstapolisens ungdomsgrupp.

Rånet inträffade vid 23-tiden i torsdags. Enligt kvinnans beskrivning var rånarna i 20-årsåldern och hade ett pistolliknande föremål. Två av dem var maskerade, en omaskerad.

Kräver ändrade öppettider

Efter de båda rånen kräver flera Gubbängsbor att bankomaten stängs på natten. Johan Wolmner är en av dem. Han har mejlat Coop, som upplåter platsen för bankomaten till företaget Nokas.

– Jag bad dem att ändra bankomatens öppettider till samma tider som butiken har. Hur stort är behovet av en öppen bankomat i Gubbängen kl 22-08? 

Andra föreslår att bankomaten borde flytta inomhus. Ordningsvakter, övervakningskameror och bättre belysning har också kommit upp i diskussionen i en lokal Facebookgrupp

”Vi håller på att titta på det”

Det är alltså Coop som har beslutanderätt över bankomaten. Under måndagen har Coop kontaktat säkerhetsföretaget Nokas, som driver och fyller på bankomaten.

– Vi har sagt till dem att vi vill att bankomaten är öppen 8-22. Vi vill göra det eftersom det finns ett sådant önskemål, säger Kim Pedersen, butikschef på Coop.

ANNONS

Det är ännu oklart när förändringen kan genomföras. När den här artikeln publicerades hade Coop inte fått återkoppling från Nokas.

 

 

Fakta

Rånen i Gubbängen

25 november: En ensam maskerad rånare med kniv attackerar Björn Nilsson, 46, på en gångväg mellan tunnelbanan och Majrovägen. Björn tvingas ta ut pengar på bankomaten. Rånet inträffar klockan 02 på natten.

7 december: Tre gärningsmän hotar en kvinna med ett pistolliknande föremål och tvingar henne ta ut pengar på bankomaten. Rånet inträffar vid 23-tiden på kvällen.

Källa: polisen
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.