ANNONS

Bantad busslinje drabbar elever

Buss 611 har fått ändrad rutt.
Buss 611 har fått ändrad rutt.
Den ändrade rutten för buss 611 skapar irritation i Östra Byle.

– Det är konstigt att kommunikationerna försämras eftersom det byggs mycket här nu, säger Mikael Timsäter.
ANNONS

Mikael Timsäter bor i Trädgårdsstaden och har barn som går i skolan i Ella Park utefter Täbyvägen och för dem har morgnarna blivit besvärliga. Tidigare har de kunnat ta buss 611 hela vägen till skolan med flera avgångar att välja på. Nu får det i stället ta buss 610, med betydligt färre turer, och byta till 611 vid Täbyvägen för att komma till plugget.

– Första dagen efter förändringen så blev de stående i tjugo minuter vid Täbyvägen utan att det kom någon buss och kom sedan för sent till skolan, säger Mikael Timsäter.

Han har väldigt svårt att förstå nedskärningen med tanke på att det byggts mycket i området och att det flyttat in väldigt många barnfamiljer.

– Det är botten att de gör så här. Jag försöker ofta åka kollektivt till jobbet i Kista men det blir oerhört svårt med kraftigt reducerat antal avgångar från Östra Byle så jag får ta bilen i stället.

Isak Dan på Arrivas pressjour säger att skälet till förändringen av buss 611 är att bara 20 personer per dag klev av någon annanstans än vid Danderyds sjukhus.

– Nu finns i stället en ny linje som går från Östra Byle via Erikslund och till Täby centrum. Dessutom går fyra turer av buss 610 per morgon via Östra Byle.

Men den förändringen ställer sig Mikael Timsäter mycket tveksam till.

– Man har uppenbarligen inte tagit i beaktande att inflyttningen är stor av framförallt barnfamiljer. Den nyinsatta bussen 610 kompenserar inte på långa vägar tidigare avgångar och det är stor risk att bussen kommer att vara proppfull från Vallentuna. Det blir svårt för skolbarnen att få plats och det är irriterande för Vallentunaresenärerna att behöva gör den avstickaren. Ingen blir vinnare på den nya tidtabellen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.