Bantade buss 117 får 44 extra turer

Nedskärningarna på linje 117 resulterade i överfulla bussar och förseningar. Nu backar Arriva och sätter in fler bussturer längs linjen.

Från och med denna vecka utökar Arriva antalet turer på linje 117 som går mellan Bromma­plan och Spånga station.

– Det vi tänker göra är att förstärka turerna med cirka 40 turer, 22 på morgonen och 22 på eftermiddagen. I stora drag går vi tillbaka till den tidtabell som var innan den 8 december, säger Izhak Dan, kundservicechef på Arriva.

Underlaget som Arriva utgick ifrån innan de bantade tidtabellen var enligt Izhak Dan missvisande.

Nu när Arriva sett hur tätt trafikerad linje 117 är har de valt att utöka tidtabellen på vardagar med 44 turer per dag för att tillgodose resenärernas behov.

– Det blir bra, då finns det förhoppningsvis sittplatser, säger Antonia Marten som åker med buss 117 flera gånger i veckan.

Inför nedskärningarna sa Thomas Hedenius, kommunikationsdirektör på Arriva, att färre bussturer skulle ge ökad punktlighet. Men att stryka 200 turer på linje 117 mellan Brommaplan och Spånga station resulterade tvärtemot i knökfulla bussar och förseningar.

– Det har inte varit roligt att köra buss 117 sedan nedskärningarna, säger busschauffören Mohammed Yassin som vittnar om att den bantade tidtabellen varit besvärlig för både resenärer och förare.

Under perioden har han varit tvungen att passera många hållplatser då bussen varit fullsatt.

Det har inte varit roligt att köra buss 117 sedan nedskärningarna.