Välj ditt område
Lilla Island, med 323 000 invånare, har tagit Fotbollseuropa med storm under EM i Frankrike.
Lilla Island, med 323 000 invånare, har tagit Fotbollseuropa med storm under EM i Frankrike.

Bara en av tre sportchefer har charmats av Island

Nyheter Alla verkar älska en underdog. Men av sportcheferna i de tre allsvenska Stockholmslagen är det bara Djurgårdens Bosse Andersson som har fallit helt för Islands insats i EM.

– Jag tycker att det har varit ett bra EM. Trots att det är 24 länder med så har inte kvaliteten försämrats. Många lag – inte bara Island som har gått till kvartsfinal – har visat att de kan rubba de bästa, säger Bosse Andersson.

För AIK:s sportchef Björn Wesström är det inte skrällarna som varit det starkaste intrycket från EM hittills, utan att det inte finns några genvägar till framgång.

– Det är tydligt att de lag som är skickligast är de som jobbar hårdast. Det är inget snobberi utan de riktigt bra lagen, som Italien och Tyskland, är beredda att jobba hårt, säger han.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad gläds åt att Bajens Birkin Saevarson är delaktig i Islands framgångar som ordinarie högerback.

– Han har skött sig alldeles utmärkt mot väldigt bra spelare, Ronaldo med flera, och gjort fantastiska resultat med ett lag som ofta har varit tillbakapressade, säger Mats Jingblad.

Men totalt sett är han ändå ”kluven” till EM hittills.

– Det har varit för defensivt. De enda som har lyckats spela ett riktigt bra anfallsspel är Tyskland och i vissa stunder Belgien och Kroatien.

Att Hammarbys tränare Nanne Bergstrand gillar tysk fotboll är ingen hemlighet, så gissningsvis kommer Jingblad och Bergstrand bra överens just nu.

– Ja, jag hejar på Tyskland nu. De spelar bäst fotboll! säger Mats Jingblad.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85