Bara kändisar fick handla på nya Coop

Under invigningen av Coops nya koncept i butiken på Zinkensdamm i onsdags fick bara kändisarna handla. Niklas Loman blev stoppad i dörren – och erbjuden en chokladkaka.

Niklas Loman var i onsdags kväll på väg till Coop vid Zinkensdamm för att handla middag tillsammans med sin flickvän. Väl i dörren blev de stoppade från att komma in i butiken och handla – det var bara inbjudna VIP-gäster som var välkomna.

– Det kändes ju lite bisarrt. Vi fick en rabattkupong och en chokladkaka som plåster på såren, säger Södermalmsbon Niklas Loman.

Utanför Coop Zinkensdamm stod var ett stort partytält uppställt och kändisar stod och minglade. Anledningen till spektaklet var att man under kvällen invigde sitt nya butikskoncept, där butiken vid Zinkensdamm var först ut.

– Det hör inte till vanligheterna att vi stänger en butik på det här viset, men eftersom Coop Zinkensdamm är den första pilotbutiken för vårat nya format valde vi att göra ett internt event. Vi är självklart ledsna om det är kunder som har känt sig utestängda, men hoppas att de vill komma tillbaka, säger Maria von Sydow, kommunikatör på Coop.

Coop stängde butiken redan klockan 18 på onsdagskvällen, och butiken var sedan stängd fram till torsdag morgon då man öppnade upp butiken för allmänheten igen. Då hade man också en officiell invigning.

– Det var ett stort antal kunder som slöt upp. Gårdagskvällen var en förhandsvisning och invigning för medarbetare och speciellt inbjudna gäster.

Niklas Loman skrev om sin upplevelse vid Coop Zinkensdamm på Facebook, och fick många kommentarer av andra som inte heller fick komma in i butiken.

– Jag tycker det är en lite underlig prioritering att bjuda in kändisar istället för stamgäster. Vi var väldigt hungriga så vi blev lite irriterade såklart, men man skrattade ju bara åt det och vi fick gå vidare till nästa butik istället, säger han.