Barbro Lindgren efterlyser Johan

”Glöm mig inte”, stod det på julkortet som Barbro Lindgren fick av Kungsholmsbon Johan. Glömt har hon inte gjort, däremot har hon tappat bort hans adress. Nu efterlyser hon sin brevvän.

Den välkända författaren, Barbro Lindgren, har skickat ett handskrivet brev till Lokaltidningen Mitt i. I brevet skriver hon att hon letar efter Johan, som bor på Kungsholmen. De har haft sporadisk brevkontakt under många år och när hon i julas insåg att hon tappat bort hans adress och inte kunde svara på julkortet blev hon förtvivlad.

– Det är så viktigt att han inte tror att jag har glömt bort honom, säger hon.

Barbro Lindgren träffade Johan för 40 år sedan när han var elev på Klockbackaskolan i Upplands Väsby.

– Jag hade en liten halvtidstjänst där ett tag. De var noga med kultur på den skolan och jag blev tillfrågad om jag ville komma dit för att prata och skriva med dem. Det var fantastiskt kul.

När Barbro Lindgren bodde på Kungsholmen, en tid som hon har skrivit tre böcker om, träffade hon Johan ibland. Men för 11 år sedan flyttade hon till Öland och sedan dess har de haft brevkontakt.

Det är inte bara Johan som Barbro Lindgren får brev och kort av. Många av hennes läsare skriver.

– Jag svarar på fem, sex brev i veckan. En del svarar jag utförligt på. Man märker när de har skrivit med känsla och då kan jag inte låta bli att svara.

Nu hoppas Barbro Lindgren att Johan uppmärksammar hennes efterlysning och skickar ett brev med sin adress. Då lovar hon att svara.

Fakta

Har skrivit över 100 böcker

Barbro Lindgren har skrivit över hundra böcker.

Några välkända titlar är: Loranga, Masarin och Dartanjang, Mamman och Max-böckerna.

Under en period bodde hon på Kungsholmen, en tid som hon skrivit tre böcker om.

Boken ”Vi leker att vi är pippifåglar” släpps i mars.