Barkarbysonens steppduo ska charma TV-juryn

Isaac Middleton och Thomas Bergstig – Swedish gun factory
Isaac Middleton och Thomas Bergstig – Swedish gun factory
Efter ett halvt liv ifrån Järfälla återvänder Barkarbysonen Thomas Bergstig till Sverige för att vinna talangtävlingen Talang i TV4 – med sin "Steppande multi-instrumentalist-duo".
– Jag har en känsla att vi kommer sticka ut litegrann, även om vi inte går vidare, säger Thomas Bergstig.

På söndag ska Barkarbysonen Thomas Bergstig och amerikanen Isaac Middleton försöka vinna Talang-juryns hjärta. Då är det nämligen dags för deras audition till TV4:s talangtävling, Talang 2018.

Duon träffades i USA, där Thomas Bergstig bott de senaste åren, och förenades i sitt intresse för steppdans och musik. Tillsammans har de skapat Swedish gun factory, som Thomas Bergstig beskriver som en ”Steppande multi-instrumentalist-duo”. De steppdansar, och spelar flera instrument – samtidigt.

Tidigare har Thomas Bergstig utbildat sig på balettakademien i Göteborg och turnerat med steppgruppen Jeerk, och bott i Missouri i flera år. I år flyttade han och hans fru, som är sångerska, till Los Angeles för att försöka slå igenom ordentligt. Men först ska Thomas Bergstig och Isaac Middleton försöka sig på Sverige.

– I och med att vi heter Swedish gun factory tänkte vi att det vore kul att göra något i Sverige, säger Thomas Bergstig.

Har du någon koll på konkurrensen i tävlingen?

– Nej, jag har ingen aning alls, jag tittade lite förra året bara. Jag inbillar mig nånstans att det kommer finnas folk som spelar sjunger och dansar. Men förhoppningsvis finns ingen som steppar samtidigt som de spelar. Det hade varit oturligt. Jag har en känsla av att vi kommer sticka ut litegrann, även om vi inte går vidare.

Det är en väldigt speciell konstform ni sysslar med, vad får ni för reaktioner?

– Jag måste säga att det är övervägande positivt. Vi får väldigt mycket kommentarer, och de som skriver går i gång på att de inte sett det förut, och det är ju roligt, säger Thomas Bergstig.

Trots att duons audition är på söndag får de inte säga något om hur det gått förrän programmet sänds i vår. Om de går vidare till vårens direktsända semifinaler får de reda på under den kommande veckan.