Barkarbystaden ska inspirera KTH

Bilden är en visionsbild av hur ett framtida Barkarbystaden kan komma att se ut.
Bilden är en visionsbild av hur ett framtida Barkarbystaden kan komma att se ut.
På KTH utbildas framtidens samhällsbyggare.

Och sin inspiration hittar de i Barkarbystaden. I dag anländer busslaster med studenter för att studera Järfällas nya stadsdel.

I dag arrangerar Samhällsbyggnadslänken en inspirationsdag i Järfälla. Föreningen finns till för att knyta kontakter mellan Kungliga tekniska högskolan, KTH, och andra aktörer inom samhällsbyggnadssektorn.

Under dagen kommer därför busslaster med studenter att besöka Barkarbystaden.

– Det är roligt att KTH väljer att ta de nyantagna studenterna till Barkarbystaden. Vi vill visa hur spännande det är att jobba med stadsutveckling och hur många olika delar det innehåller, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, i ett pressutskick.

Hon ska också föreläsa för studenterna under rubriken ”Att bygga en stad”. Och kanske hoppas hon kunna locka några av framtidens samhällsbyggare till kommunen.

– Den stora utmaningen, för att klara av att bygga i den takt som Järfälla kommun åtagit sig, är att lyckas rekrytera rätt medarbetare. Vi vill visa för studenterna vilka enorma möjligheter som finns i Järfälla nu och framöver och hur roligt det är att jobba i bygg- och anläggningsbranschen, säger Emelie Grind.