Barn fick trängas på en buss vid utflykt

Över 40 elever från Ljusterö skola fick trängas på en buss när extrabussen inte dök upp.
Över 40 elever från Ljusterö skola fick trängas på en buss när extrabussen inte dök upp.
På måndagen i förra veckan skulle flera skolklasser från Ljusterö skola åka till ishallen i Åkersberga. Men ingen extrabuss dök upp och mer än 40 elever fick trängas i en buss.

Historien har blivit omdiskuterad på sociala medier bland Ljusteröbor. Rektorn för Ljusterö skola, Jonas Bolander, uppger att skolan i god tid hörde av sig via mejl till Nobina, som kör bussarna, om att det skulle behövas ytterligare en buss när de yngre eleverna skulle åka.

– Vi kontaktade bolaget i god tid och bad dem sätta in en extrabuss. Det gjorde de inte och därför blev det trångt på bussen, säger han.

Han berättar att alla eleverna trots det fick gå ombord på bussen, fastän det blev trångt ombord och flera elever fick stå upp under färden till Åkersberga.

– Alternativet hade varit att ställa in hela dagen. För man hade inte tid att vänta en timme till nästa buss. Men vi drar lärdom av det här och kommer inte att göra så igen, säger Jonas Bolander.

Mitt i har hört av sig till Nobina, som säger att det i det här fallet blev en miss från företagets sida.

– Den kom helt enkelt inte in i vårt system. Vill man vara helt säker på att en till buss kommer får den beställas och betalas för, säger Malin Säker, kommunikatör på Nobina.

Om en till buss kan köras beror också på om det finns förare och fordon tillgängliga. Men enligt bolaget gör det oftast det.