ANNONS

Barn lär sig skapa dataspel

Barn från Tensta och Sundbyberg fick prova programmering i lördags.
Barn från Tensta och Sundbyberg fick prova programmering i lördags.
Barn från Tensta och Sundbyberg ska prova på dataprogrammering.
Barn från Tensta och Sundbyberg ska prova på dataprogrammering.
Barn från Tensta och Sundbyberg fick prova på dataprogrammering under en heldag på Microsofts svenska huvudkontor i Akalla.
ANNONS

Barnen bjöds av in av den ideella föreningen Kodcentrum som regelbundet ordnar så kallade kodstugor på Enbacksskolan i Tensta. På lördag fick barn från Tensta och Sundbyberg delta i ett så kallat barnhack på Microsofts kontor i Akalla.

– Vi hoppas att de ska känna sig inspirerade och stärkta av den här dagen. De ska själva få vara med och skapa digitalt. Det kan till exempel vara animeringar eller enklare spel, säger Emelie Dahlström, generalsekretare på Kodcentrum.

Dagen riktade sig till barn i åldern 9-13 år och de var där ihop med sina föräldrar. Intresset för att få delta var stort. Anställda på Microsoft är med och berättar om sina yrken och hur de kom in i branschen. Själva utbildningen var en introduktion i programmeringsspråket Scratch som är framtaget av det amerikanska universitetet MIT.

Samhället går igenom en digitaliseringsprocess som påverkar oss alla, menar Emelie Dahlström.

– Mycket i samhället bygger på kodspråk. Genom att lära sig att programmera kan man vara med och påverka omvärlden, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.