ANNONS

Barn och unga fixar nya parken

Emanuel (mitten) med gänget i Rissneambassadörerna.
Emanuel (mitten) med gänget i Rissneambassadörerna.
En ny aktivitetspark för tjejer och killar är på gång i Rissne. Den här gången är de ungdomarna själva som bestämmer över innehållet.
ANNONS

Aktivitetsparken ska anläggas på en tom yta vid Rissne IP. Här ska barn och unga kunna ses och aktivera sig mer än idag. Budget är två miljoner kronor och det är ungdomarna själva som styr över design och vilka redskap och aktiviteter det blir i parken.

– Det är jätteroligt att vi får bestämma. Det är ju vi, barn och unga i Rissne, som ska använda den, inte de vuxna, säger Emanuel Gebresus, en av Rissneambassadörerna.

Det finns också en ekonomisk fördel, menar Emanuel som tror att det blir både tryggare och minskar skadegörelse som klotter när ungdomarna själva får bidra.

Runt 70 barn och unga från Rissne är med i processen, och har i workshops och träffar tagit fram och bollat idéer. Allt från pool till studsmattor har lyfts.

– Men majoriteten vill ha parkour, ett utegym och en plats där man kan grilla och softa, dit även familjerna kan komma, säger Emanuel.

Målet är att byggstarta parken i år.

– Det viktigaste är att det görs ordentligt och att ungdomarna är med hela vägen. När förslagen med kostnader tagits fram ser de vad pengarna räcker till och får prioritera, säger idrottschefen Mikael Mikael Eljenmyr.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.