ANNONS

Barnen flyttar efter fuktskada

I veckan evakueras barnen från förskolan Lekhagen i Vaxholm. Golven är fuktskadade och barnen får gå i andra lokaler under vårterminen.
ANNONS

– Vi packar för fullt nu. Vi kände dålig lukt under hösten och de har borrat i golven. Jag fick besked om fukten veckan före jul, säger Ingrid Blomqvist, förskolechef på Lekhagen.

Det är den gamla delen av Lekhagen, som byggdes 1967, som är fuktskadad. Under våren ska golven på två avdelningar, i personalrummet, hallen och köket bytas ut.

Den nyare delen från 1980-talet har, enligt Ingrid Blomqvist, klarat sig från fuktskador.

När renoveringsarbetet pågår ska de 48 barnen gå i tillfälliga förskolelokaler i hyreshus på Petersbergsvägen och Idrottsvägen.

Flytten sker på torsdag och fredag och Lekhagen håller stängt på fredag och måndag, för att sedan öppna i de nya lokalerna på tisdag.

Enligt Ingrid Blomqvist har inte barnen, eller personalen, haft huvudvärk eller visat andra tecken på att må dåligt av den dåliga lukten.

– Inte vad jag har hört. Det har luktat konstigt, mest i personalens utrymmen.

Hon räknar med att barnen kan flytta tillbaka till Lekhagen i höst. Inför veckans flytt har föräldrarna informerats via brev och på ett möte.

– Personalen är väl förberedd och alla har ställt upp, säger Ingrid Blomqvist.

ANNONS

Det är inte första gången som en förskola eller skola drabbas av fuktskador i Vaxholm. Förra året stängdes Båtens förskola och Pålsundsskolan efter att mögel upptäckts. Det misstänkta möglet på Norrbergsskolan visade sig vara falsklarm.

– Vi gör extra kontroller på inneklimatet när någon misstänker fuktskador, säger Michael Baumgarten (FP), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Fakta

Båten rivs

Mögelskadade Båtens förskola och Pålsundsskolan ska rivas under året.

Just nu håller kommunen på att upphandla vem som ska genomföra rivningen, men enligt planen ska skolorna rivas innan sommaren.

Källa: Vaxholms kommun