ANNONS

Barnen i fokus i nya Svandammsparken

Kransenborna fick gehör för sina önskningar om att göra Svandammsparken roligare för barnen.

I det nya förslaget som presenterades på tisdagen finns bland annat klätterställningar, gungor och en uppfräschad labyrint.
ANNONS

Ett par hundra personer kom för att titta på det nya förslaget till Svandammsparken när trafikkontoret och stadsdelsförvaltningen på tisdagen bjöd in allmänheten till samrådsmöte.

Intresset för upprustningen av Svandammsparken har varit rekordstort och redan i höstas hade hundratals synpunkter och tankar kommit in till stadsdelsförvaltningen. Många av förslagen gick ut på att göra parken roligare för barnen och det verkar ha fått effekt.

I förslaget finns bland annat nya klätterställningar, en lekpark med gungor och rutschkana för mindre barn, en bollplan och plats för att kunna åka kickbike. Fler papperskorgar ska få parken renare och för den som känner sig trött ska det finnas vilstolar ute på gräsmattan.

Flera buskar och äldre träd ska plockas bort och mer belysning ska enligt förslaget göra att parken känns tryggare på kvällen. Dessutom ska vattendammen göras något större och parken få en egen paviljong.

Allmänheten kan lämna synpunkter på förslaget fram till den 12 april. Den nya parken kan stå klar tidigast 2018.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.