ANNONS

Barnen nekades gå på bussen

Monika, Jennifer och Melissa Shukro förstår inte chaufförens agerande.
Monika, Jennifer och Melissa Shukro förstår inte chaufförens agerande.
6-åriga Melissa Shukro och hennes syster fick inte kliva på bussen vid Botkyrka kyrka, trots att de hade rätt att åka. När deras chockade mamma anmälde händelsen till SL registrerades den aldrig.
ANNONS

För två veckor sedan fick Monika Shukro ett samtal från sina ledsna och uppröra döttrar på 6 och 9 år. De berättade att busschauffören kastat av dem från bussen efter skolan vid Botkyrka kyrka. Tjejerna hade varit förväntansfulla då det var första dagen de fick åka buss. Mamma hade kollat med SL dagen innan och fått höra att yngsta dottern Melissa inte behövde kort, det skulle räcka att storasyster Jennifer blippade sitt kort för dem båda. På morgonen gick allt bra men på väg hem sa chauffören stopp.

– Han sa att jag inte kunde åka med henne och att vi plankade, berättar Jennifer Shukro.

Deras två kompisar nekades också, och Monika Shukro mötte upp bussen för att konfrontera chauffören och ringde samtidigt till SL:s kundtjänst som meddelade att händelsen kommer att rapporteras till entreprenören Keolis som kör bussen.

Monica Shukro spelade in samtalet där busschauffören säger ”ingen åker gratis på min buss” och där SL lovar att återkoppla. När Mitt i Botkyrka-Salem efterfrågar anmälan kan SL inte hitta den och det visar sig att ärendet aldrig registrerades, men samtalet finns bevarat i systemet.

Lovisa Åbom som är pressekreterare på SL meddelar att det verkar röra sig om ett olyckligt misstag från kundtjänst och att ärendet går vidare till chaufförens arbetsledare. Hon berättar att barn som är under sju får åka gratis tillsammans med annan betalande resenär och att föraren gjort fel som inte lät barnen åka.

Johan Nordfjäll som är pressansvarig på Keolis hade ännu inte nåtts av anmälan under fredagen men berättar att Keolis riktlinjer är att barn ska visas särskild hänsyn i trafiken och inte sättas i utsatta situationer.

Efter mycket övertalning provade barnen bussen igen dagen efter och då öppnade en chaufför och sa att det är fredag och alla får åka gratis.

– Jag vet inte om han var vänlig eller om de fått en tillsägelse, säger Monika Shukro, som inte vill tänka på hur illa det kunde ha gått om hennes 6-åriga dotter lämnats helt ensam vid vägen.

Nu oroar sig flickorna för att stöta på chauffören igen.

ANNONS

– Om han kommer väntar vi på nästa buss, säger Jennifer Shukro.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.