ANNONS

Barnen och stöket avgör höstens val

”Det är alldeles för mycket bilar här vid Fridhemsplan och på många gator kör de som idioter”, säger Göran Düste som tycker att trafiken är en av de viktigaste valfrågorna för lokalpolitikerna i höst.
”Det är alldeles för mycket bilar här vid Fridhemsplan och på många gator kör de som idioter”, säger Göran Düste som tycker att trafiken är en av de viktigaste valfrågorna för lokalpolitikerna i höst.
Bättre ordning och reda och mer pengar till barnomsorgen – det är de ­viktigaste valfrågorna.

Det tycker i alla fall Kungsholmsborna, enligt en enkät som Lokaltidningen Mitt i gjort.
ANNONS

Vilken är den viktigaste valfrågan på Kungsholmen för dig?

Den frågan ställdes till hundra personer som bor på Kungsholmen. Två områden verkar extra många bry sig om: barnomsorgen och stöket på stan, framför allt i Hornsberg, Fridhemsplan och i Sankt Göransparken.

– Ordningsmakten borde hålla bättre koll här nere vid Hornsbergs strand, säger Ulla Signäs som bor vid Kristinebergs strand.

Åsa Hallbäck, som just ska trampa i väg på sin cykel, tycker att parkerna borde snyggas till och att det borde ordnas fler roliga lekplatser för barn.

– Och så borde man göra något åt korsningen Fleminggatan–Sankt Eriksgatan, säger hon.

Göran Düste som går över ett av de fyra övergångsställena i korsningen håller med. Han har bott längs Fleminggatan i 25 år och har sett hur trafiken bara ökat med åren.

– Hur kan det ta fyra år att få upp ett rödljus och en förbudsskylt för vänstersvängar?, frågar han.

Andra ämnen som många Kungsholmsbor tycker är viktiga är vården, miljön och att ordna bättre gång- och cykelvägar. Många efterlyser också bättre kollektivtrafik, främst från västra Kungsholmen.

Lokaltidningen Mitt i frågade även företrädare för Moderaterna och Socialdemokraterna om vilka frågor som de tror är viktigast för Kungsholmsborna.

ANNONS

– Jag tror att barnomsorgen är en av de viktigaste frågorna. Jag har fått starka indikationer på att det är för lite personal i barnomsorgen nu i sommar. Sedan tror jag att många svarat nedskräpningen och bristen på bostäder, säger Catarina Agrell (S), vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Christer H Sjöblom (M), ledamot i stadsdelsnämnden, tror också att barnomsorgen tillsammans med äldrevården är de högst rankade frågorna.

– Och så tror jag att tryggheten på stan och att det är snyggt och rent i parkerna är viktigt för folk, säger han.

Vilken är den viktigaste valfrågan på Kungsholmen?

Anders Eurenius:

– Miljön och en hållbar tillväxt. Både bostadsrättsföreningar och restauranger borde bli bättre på att återvinna sopor, vilka sedan borde kunna bli drivmedel i kollektivtrafiken.

Sebastian Mayer:

– Skolan borde få mer pengar och det borde anställas fler lärare. Sedan tycker jag också att man borde jobba mer på jämställdheten.
John Johansson:

– Bättre ordning och reda, framför allt i parkerna. Nu är det obehagligt att gå genom Sankt Göransparken på kvällarna och i Rålis ligger ofta mycket glas och fimpar.

Carl Wangel:

– Jag tycker man ska satsa på att ordna fler mötesplatser för folk, såsom i Hornsberg. Platser som är lättillgängliga utan bil, där det finns möjlighet till bad.
Linnea Tidholm:

– Trafiken. Jag bara väntar på att det ska hända ännu en olycka i den stora korsningen vid Sankt Eriksgatan–Fleminggatan, folk kör som dårar där.

Erica Reinius:

– Miljön. Jag tänker både på luften 
i Stockholm och på miljön i allmänhet. Man borde se till att det blir färre bilar 
i stan och satsa på lokaltrafiken.
Miriam Hörding:

– Polisnärvaron. Under mina fem år här har det blivit mycket stökigare på Kungsholmen. Men även framkomligheten för kollektivtrafiken är en viktig fråga.

Susanne Freij:

– Skolan. Men jag tycker också att barnomsorgen och äldreomsorgen i stort är viktiga. Alla de områdena borde få mer resurser och mer personal.

Jörn Viefhues:

– Man borde satsa på barnomsorgen för att få till schysst storlek på grupperna och mer personal. Nu när det är högt tryck blir grupperna lätt stora.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.