ANNONS

Barnen vill glädja Rådans äldre med skönsång från trädgården

Någon inomhusbowling har de inte kunnat spela på ett tag. Nu ska barnen från Silverbäckens skola i stället sjunga för de på äldreboendet.
Någon inomhusbowling har de inte kunnat spela på ett tag. Nu ska barnen från Silverbäckens skola i stället sjunga för de på äldreboendet.
Årskurs 5 på Silverbäckens skola har ett samarbete med Rådans äldreboende. Eleverna spelar spel, läser och intervjuar de äldre.
Nu har det naturligtvis pausat på grund av coronaviruset – men då ska barnen i stället glädja sina nyfunna vänner med en vårkonsert som de framför i äldreboendets trädgård.
ANNONS

– Det var barnen själva som kom på det. De tyckte att det var så tråkigt att inte kunna hälsa på dem på äldreboendet och då bestämde de sig för att sjunga för dem i stället, säger Birgitta Falkenborg, rektor på Silverbäckens skola.

inomhusbowling, Silverbäckens skola, Rådans äldreboende

Femteklassarna brukar besöka äldreboendet intill skolan och prata med de äldre, läsa för dem, eller spela spel så som inomhusbowling. Men just nu har besöken upphört, av naturliga skäl. Foto: Silverbäckens skola

Coronavirus stoppar besök på äldreboenden i Sollentuna

Nu har barnen tränat in vårsånger från förr, sådana som de äldre kan tänkas känna igen, tillsammans med musikläraren. Och på torsdag framför de sin vårkonsert.

”Kan ge goda ringar på vattnet”

Femteklassarna kommer att stå ute i trädgården och de äldre kan gå ut på balkongerna för att se eller bara öppna fönstret för att höra sången – utan en tillstymmelse till risk att någon smittas av corona.

– Ja, det har vi kollat med äldreboendet och med vår huvudman, det är helt riskfritt. I allt det dystra behövs sådana här positiva händelser. Omtanke och goda initiativ är ju något som andra kan bli inspirerade av och på det sättet kan det här ge goda ringar på vattnet, säger Birgitta Birgitta Falkenborg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.