ANNONS

Barnen tog första spadtaget till ny skolgård

Ruben Eliasson, Selma Hålling och Klara Sadarangani tar första spadtaget med Björn Lockums
Ruben Eliasson, Selma Hålling och Klara Sadarangani tar första spadtaget med Björn Lockums
Barnen som går i förskoleklass i paviljongen på Enskede skola ska få skolgården upprustad. På onsdagen fick de själva ta det första spadtaget.
Mest ser de fram emot att få en klätterställning.
ANNONS

För ett par år sedan utökades Enskede skola med en paviljong med fyra klassrum på andra sidan Margaretaparken där förskoleklasser och fritidsverksamhet håller till. Gården, som kallas för Framtiden. är inte någon upplyftande plats. En grusad yta med några uppställda bord och bänkar och inte mycket till lekmöjligheter. Men nu ska det bli ändring på det. Gården ska rustas upp och vara klar lagom till skolstarten efter sommarlovet.

–  Vi är väldigt glada för det. Gården är inte rolig som den ser ut idag, säger Sofia Stenberg, rektor för Enskede skola.

På onsdagen fick barnen inviga upprustningen genom att ta det första spadtaget. Utrustade med små spadar högg Ruben Eliasson, Selma Hålling och Klara Sadarangani i.

– Det var roligt, men lite jobbigt, säger Selma Hålling.

Upprustningen kostar två miljoner kronor och gården kommer bland annat att få klätterställning, en bollplan och sittplatser. Barnen är mycket nöjda med att få en ny gård.

– Det sla bli kul, säger Klara Sardagani.

På frågan vad de mest ser fram emot är de helt överens.

– En klätterställning!

ANNONS