ANNONS

Barnen tog täten i Bagisloppet

I Lilla Bagisloppet bestod gruppen pojkar 11-12 av 39 killar. Den största gruppen i Lilla Bagisloppen var dock flickor i ålderklassen 7–8. Där deltog 64 tjejer.
I Lilla Bagisloppet bestod gruppen pojkar 11-12 av 39 killar. Den största gruppen i Lilla Bagisloppen var dock flickor i ålderklassen 7–8. Där deltog 64 tjejer.
Nära 500 springsugna barn och vuxna deltog i andra upplagan av Bagisloppet - en ökning jämfört med förra året.

– Särskilt på Lilla Bagisloppet ökade antalet deltagare, säger Charlotte Pruth från Skogsluffarnas orienteringsklubb, en av flera arrangörer.
ANNONS

Bagisloppet består av fyra klasser i fem- och tiokilometerslopp. För dem som är födda mellan 2004 och 2008 fanns Lilla Bagisloppet, där barnen kan välja mellan att springa en eller två kilometer – något som visade sig locka fler betydligt fler än förra året.

– Alla har varit jätteglada. Hela Bagarmossens skola är ju omvandlad till arena, och folk står och applåderar. Man ser hur glada barnen blir när de blir framhejade. Det är ju det vi vill, att barn och vuxna ska hitta glädjen i att springa, säger Charlotte Pruth.

Även det fina vädret bidrog till att arrangörer och deltagare fick den lokala löparfest man velat åstadkomma, enligt Charlotte Pruth.

– Vi vill ju samla folk och hitta på något kul i början på sommaren. Vi vill att det här ska vara ett lokalt, avslappnat lopp för dem som springer här och i grannstadsdelarna, säger hon.

Vinnare på 10 kilometer herrar blev Otto Kingstedt från Huddinge AIS med en tid på 32 minuter och 18 sekunder. Snabbaste damen på samma sträcka var Anna Rahm, även hon från Huddinge AIS, med en tid på 36 minuter och 10 sekunder.

– Det är roligt att vi får så bra tider. Men så är det ju också riktigt, riktigt flackt, säger Charlotte Pruth.

Lilla Bagisloppet har varit gratis båda åren. Nytt för i år var att samtliga sträckor var gratis för alla barn i grundskolan, men det är oklart om det fick fler att delta. Charlotte Pruth, säger att man ska pröva det åtminstone ett år till.

Bakom arrangemanget står orienteringsklubben Skogsluffarnas OK i samarbete med Skarpnäcks församling, stadsdelsförvaltningen, Bagishuset och Bagarmossen Brotorps skolor.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.