Barnens favoritfigurer blir konst i bibliotek

Några av tavlorna som de unga konstnärerna ställer ut.
Några av tavlorna som de unga konstnärerna ställer ut.
Susanna Winkiel, Illustratör.
Susanna Winkiel, Illustratör.
När förstaklassarna i Vasaskolan har målat tavlor av sina favoritfigurer blir de till en utställning i Djursholms bibliotek under kulturbiennalen.

Under hösten har 39 förstaklassare på Vasaskolan deltagit i fyra workshops tillsammans med illustratören Susanna Winkiel. Resultatet visas på Djursholms bibliotek lördag den 21 oktober kl 11.00-13.00 i samband med kulturbiennalen i Danderyd.

– Barnen har fått måla sina favoritfigur och det har varit blandade figurer. Mycket actiongubbar och söta djur såklart men några har faktiskt gjort självporträtt och menar att de är ju sin egen bästa figur. Vi har tränat och planerat och gjort skisser som sedan har utvecklats till ett original, säger Susanna Winkiel.

En medalj i konst

Biblioteket kommer att vara pyntat med både röda mattan och ballonger. Först och främst barnens föräldrar väntas komma till utställningen men även andra som vill uppmärksamma barnens konstförmågor.

– Att få uppmärksamhet betyder hela Världen för barn i de här åldrarna. Inom idrotten får man en medalj när man har gjort något bra som sitter kvar i minnet länge. Jag tycker att det är viktigt att vi uppmuntrar konsten på samma sätt så att den inte glöms bort till mellanstadiet, säger hon.

Efter utställningen får barnen ta emot en medalj i konst. Utställningen är en del av Danderyds kulturbiennal och är sponsrad av Konstens vänner i Djursholm.