Bron – barnens gångväg ut i naturen

Förskolebarnens väg ut i naturen – denna gröna bro.
Förskolebarnens väg ut i naturen – denna gröna bro.
Här ska barnen passera. Bron förbinder den blivande förskolans gård med Sjövikshöjdens naturområde.

Bron monterades nyligen, och händelsen beskrivs av stadsdelen som en ”hisnande upplevelse”.
Förskolan som byggs vid Sjöviksvägen i Årstadal får plats för fyra avdelningar och beräknas stå klar någon gång vid årsskiftet 2017-2018.

Förskolelokalerna planeras i de två nedre bottenplanen i sjuvåningshuset. Unikt är dock att förskolans gård kommer att ligga på byggnadens takterrass, som beskrivs som säker och anpassad för barn.
Bron byggs mellan terrassen och berget för att det ska bli enklare för förskolan och även boende att komma ut i naturen.

De närmaste tio åren beräknas antalet invånare i Hägersten-Liljeholmen öka med över 20 000 personer. Som Lokaltidningen Mitt i tidigare berättat är många nya förskolor på gång.